Rakvičky Myšák
Detailní popis produktu
Pro někoho retro zákusek, pro jiného vzpomínka na dětství a víkendové návštěvy cukrárny. A přesně tam se přenesete, když k rakvičkám přidáte domácí šlehačku. Lepší tečku za svátečním obědem horko těžko seženete!
Žloutky a cukr, nic víc
Na přípravu perfektních rakviček jsou potřeba jen žloutky a moučkový cukr. Zní to jednoduše, ale jak už to bývá, cukrářská praxe je mnohem složitější. Těsto musí být perfektně vyšlehané, ale ta pravá alchymie začíná až v troubě, kde musíte pohlídat čas, teplotu i způsob pečení. A to jsme naštěstí vychytali za vás, abyste si rakvičky užili bez práce.
Ryze český zákusek Rakvičku kromě Česka nikde jinde nenajdete, takže jde pravděpodobně o náš původní zákusek, jehož začátek se datuje do první poloviny 20. století. Za tu dobu se moc nezměnila – základem je křehoučké žloutkové těsto, které se peče v kovových formičkách vymazaných sádlem. A přesně tak to děláme i Myšák.
Ambiente navazuje na prvorepublikovou tradici cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici v Praze. Nabízejí klasické české zákusky, dorty i poháry, výběrovou kávou a lahodné snídaně.