Lovecký salám Naše maso
Detailní popis produktu
Lovecký salám patří k nejznámějším českým trvanlivým salámům a u nás v Amase ho vyrábíme podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, hřebíčkem, česnekem a cukrem. Hřebíček se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs se semele v mlýnku přes desku s otvory 5 mm, poté se přes hranatou narážecí trubici naráží do hovězích tenkých střev a na dva dny se zatíží. Pak už se salám pověsí do udírny, nechá se dva dny fermentovat a zaudit studeným kouřem a nakonec se ještě pět týdnů pozvolna suší.
Napůl řeznictví a napůl masná výroba. Amaso a výrobky z něj putují do většiny Ambi podniků a dalších desítek restaurací, hospod, koloniálů a e-shopů. Odběratele i dodavatele si pečlivě vybírají a maso se odebírá jen od prověřených farem.