Chleba 66
Detailní popis produktu
Chleba s 66 % žitné mouky má křupavou, hodně vypečenou a pomoučněnou kůrku s vypečeným řezem. Hutná střídka s malými oky chutná a voní po kmínu. Nejlépe chutná jen tak s máslem, ale hodí se i na zahušťování omáček nebo chlebovou polévku.
Jak správně skladovat chleba
-
Není obal jako obal
Chleba zabalte do utěrky nebo do bavlněného či lněného pytlíku a pak do igelitového sáčku – ten zadrží vlhkost, která se z pečiva uvolňuje, zatímco utěrka ji pohltí, a zabrání tak zvlhnutí chleba.
-
Vsaďte na funkční pytlík
Vyzkoušejte speciální dvouvrstvé obaly na pečivo. Pod vrstvou z přírodní režné bavlny se nachází další látka s tenkým nánosem polyuretanu, tudíž funguje jako membrána a propouští vzduch. V Esce můžete pořídit dvouvrstvé funkční pytlíky od beskydské firmy Wrap up.
-
Využijte mrazák
Čerstvý chleba můžete zmrazit – nakrájený na plátky se uzavírá do vzduchotěsného sáčku. Pečivo se rozmrazuje pozvolna, nejlépe v mrazicím sáčku a při pokojové teplotě. Chleba pak můžete nechat jen povolit a vložit na 20 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
-
Jako nový
Okoralý chleba znovu zazáří, pokud ho těsně před podáváním dáte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 až 200 °C – nejlépe na teplotu, při které se upekl. Tvrdší bochník předtím krátce namočte pod tekoucí vodou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | pekárna |
---|---|
složení: | 33 % tuzemské žitné výražkové BIO mouky, 33 % tuzemské žitné BIO mouky chlebové, 33 % tuzemské pšeničné BIO mouky hladké chlebové, český pražený kmín, sůl |
hmotnost před pečením: | malý – 900 g, velký – 1800 g |
Od jara do podzimu zavařujeme, nakládáme a fermentujeme sezónní suroviny od českých a moravských farmářů, abyste si je mohli vychutnávat po celý rok – vyzkoušejte naše marmelády, zavařeniny, tibi limonády nebo sirupy. Do vaší spíže přispějeme i dalšími výrobky od našich pekařů, ať už je to granola na snídani, nebo sušenky k odpolednímu čaji.