Chleba 33
Detailní popis produktu
Čerstvý křupavý chleba z kvalitní mouky v BIO kvalitě. Je ručně vyráběný z třístupňového kvasu, žitné a pšeničné mouky, brambor, vody a kmínu.
Těsto zraje 16 -18 hodin v dřevěných ošatkách. Poté je zpracováváno ručním válením a potíráno slanou vodou. Chleba s dobře vypečenou kůrkou bez řezu, má velmi vláčnou střídku a vydrží měkký několik dní.
Číslo 33 = procenta žitné mouky. Zbytek tvoří pšenice. Klasický český chleba se zlatou, lesklou a vypečenou kůrkou a vláčným středem díky bramborám přidaným do těsta. Nejlepší je čerstvý, jen tak s máslem.
Jak správně skladovat chleba
-
Není obal jako obal
Chleba zabalte do utěrky nebo do bavlněného či lněného pytlíku a pak do igelitového sáčku – ten zadrží vlhkost, která se z pečiva uvolňuje, zatímco utěrka ji pohltí, a zabrání tak zvlhnutí chleba.
-
Vsaďte na funkční pytlík
Vyzkoušejte speciální dvouvrstvé obaly na pečivo. Pod vrstvou z přírodní režné bavlny se nachází další látka s tenkým nánosem polyuretanu, tudíž funguje jako membrána a propouští vzduch. V Esce můžete pořídit dvouvrstvé funkční pytlíky od beskydské firmy Wrap up.
-
Využijte mrazák
Čerstvý chleba můžete zmrazit – nakrájený na plátky se uzavírá do vzduchotěsného sáčku. Pečivo se rozmrazuje pozvolna, nejlépe v mrazicím sáčku a při pokojové teplotě. Chleba pak můžete nechat jen povolit a vložit na 20 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
-
Jako nový
Okoralý chleba znovu zazáří, pokud ho těsně před podáváním dáte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 až 200 °C – nejlépe na teplotu, při které se upekl. Tvrdší bochník předtím krátce namočte pod tekoucí vodou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | pekárna |
---|---|
složení: | 60 % tuzemské pšeničné BIO mouky hladké chlebové, 33 % tuzemské žitné BIO mouky chlebové, 7 % vařených brambor, český pražený kmín, sůl |
hmotnost před pečením: | malý – 900 g, velký – 1800 g |
Od jara do podzimu zavařujeme, nakládáme a fermentujeme sezónní suroviny od českých a moravských farmářů, abyste si je mohli vychutnávat po celý rok – vyzkoušejte naše marmelády, zavařeniny, tibi limonády nebo sirupy. Do vaší spíže přispějeme i dalšími výrobky od našich pekařů, ať už je to granola na snídani, nebo sušenky k odpolednímu čaji.