Chleba 33

Značka: Eska
128 Kč
velikost
chci
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čerstvý křupavý chleba z kvalitní mouky v BIO kvalitě. Je ručně vyráběný z třístupňového kvasu, žitné a pšeničné mouky, brambor, vody a kmínu. 

Těsto zraje 16 -18 hodin v dřevěných ošatkách. Poté je zpracováváno ručním válením a potíráno slanou vodou. Chleba s dobře vypečenou kůrkou bez řezu, má velmi vláčnou střídku a vydrží měkký několik dní. 

Číslo 33 = procenta žitné mouky. Zbytek tvoří pšenice. Klasický český chleba se zlatou, lesklou a vypečenou kůrkou a vláčným středem díky bramborám přidaným do těsta. Nejlepší je čerstvý, jen tak s máslem.

 

Jak správně skladovat chleba

  1. Není obal jako obal

Chleba zabalte do utěrky nebo do bavlněného či lněného pytlíku a pak do igelitového sáčku – ten zadrží vlhkost, která se z pečiva uvolňuje, zatímco utěrka ji pohltí, a zabrání tak zvlhnutí chleba. 

  1. Vsaďte na funkční pytlík

Vyzkoušejte speciální dvouvrstvé obaly na pečivo. Pod vrstvou z přírodní režné bavlny se nachází další látka s tenkým nánosem polyuretanu, tudíž funguje jako membrána a propouští vzduch. V Esce můžete pořídit dvouvrstvé funkční pytlíky od beskydské firmy Wrap up.

  1. Využijte mrazák

Čerstvý chleba můžete zmrazit – nakrájený na plátky se uzavírá do vzduchotěsného sáčku. Pečivo se rozmrazuje pozvolna, nejlépe v mrazicím sáčku a při pokojové teplotě. Chleba pak můžete nechat jen povolit a vložit na 20 až 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

  1. Jako nový

Okoralý chleba znovu zazáří, pokud ho těsně před podáváním dáte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 až 200 °C – nejlépe na teplotu, při které se upekl. Tvrdší bochník předtím krátce namočte pod tekoucí vodou.

Doplňkové parametry

Kategorie: pekárna
složení: 60 % tuzemské pšeničné BIO mouky hladké chlebové, 33 % tuzemské žitné BIO mouky chlebové, 7 % vařených brambor, český pražený kmín, sůl
hmotnost před pečením: malý – 900 g, velký – 1800 g

Od jara do podzimu zavařujeme, nakládáme a fermentujeme sezónní suroviny od českých a moravských farmářů, abyste si je mohli vychutnávat po celý rok – vyzkoušejte naše marmelády, zavařeniny, tibi limonády nebo sirupy. Do vaší spíže přispějeme i dalšími výrobky od našich pekařů, ať už je to granola na snídani, nebo sušenky k odpolednímu čaji.