Černý pepř Yogy
Detailní popis produktu
Horský černý pepř je pojmenován podle hory Banasura Indické v oblasti která je proslulá pěstováním toho nejlepšího pepře v Indii Wayanad.
Rostliny koření odrůdy Benasura dorůstají výšky až 12m což je skoro jednou tolik jako běžné odrůdy. Tento horský pepř produkuje velké plody koření s pozdní sklizní což je pro tuto oblast vzácnost.
Chuť Benasurského pepře
Bobulky koření jsou oproti běžnému koření velmi velké, což jim umožňuje prodlouženou dobu zrání, která je v dané oblasti velmi výjimečná. Aroma je intenzivní kořeněné, s lehkým ovocným tónem. Koření je ručně sbírané a sušené na slunci.
Od starověku se s kořením obchodovalo v Malabarské oblasti Indie. Koření Benasura je spojení dvou odrůd černého pepře, které rostou podél Malabarského pobřeží jižní Indie Karimunda a Panniyur. Díky monzunům, které jsou v této oblasti dvakrát ročně zde stále divoce rostou liány pepře, a proto je Malabarské koření plné starých původních odrůd. Právě v této oblasti vznikla odrůda Benasura která se řadí mezi vrchol pepře v této oblasti.