Ancho chilli Yogy
Detailní popis produktu
Ancho má bohatou výraznou paprikovou chuť, s hlubokými tóny ovoce a čokolády. Mletá verze je tmavě červené barvy a má jemnější chuť než celé chilli. Ancho chilli paprička je velmi všestranná a dodává receptům krásnou kouřovou notu.
Pro jejich velmi jemnou pálivost je jejich použití opravdu všestranné. Přidáním Ancho Chilli do plnotučné zakysané smetany vznikne skvělý dip ke grilované zelenině. Můžete je použít na přípravu marinád, rajčatových omáček, enchiladas, můžete jimi posypat pečené brambory, vmícháme je bramborové kaše, nebo je rozdrtit na pečenou zeleninu. Ancho chilli lze použít i ke zvýraznění chuti čokolády v dezertech, nebo jen tak do horké čokolády.
Naše Ancho chilli pochází z Mexika, a aby si zachovalo co nejvíce své chuti a aroma v naší nabídce ji najdete výlučně jen jako drcený. Drcené chilli si delší dobu zachovají své krásné paprikové aroma. Můžete je znovu rehydratovat namočením do vody a připravit tak neodolatelnou salsu.
Ancho chilli paprička je jemně až středně pikantní a podle stupnice se zařaduje na 3/10.
Původ Ancho chilli
Ancho chilli je sušená verze papriky poblano, která pochází z Puebla v Mexiku. Když se však poblano nechá dozrát skoro do úplné zralosti, změní se na krásnou červenou a tím získá více sladké chuti, která krásně vyváží její mírnou pálivost.
Po otevření doporučujeme zbylý obsah balení přesypat do skleněné uzavíratelné nádoby.